torsdag den 14. januar 2010

Velkommen til vores nye blog

Af Christina Ingerslev


2010 skal indvies med en ny blog på vores hjemmeside, hvor Karen Frost, Karen Ulrich, Louisa Wibroe og jeg selv på skift skriver om, hvad der foregår hos Hund og Træning, både i forhold til vores blad, uddannelser, og aktiviteter og i forhold til vores egen træning.

Jeg har lige begyndt undervisningen af mit vinterhold indendørs på Hasselgård hos Sofie og Brian Thomsen nær Skibby. Dejligt at være indendørs og kunne have aftenundervisning på denne årstid. De små hvalpe som jeg slap midt i oktober, er pludselig blevet rigtig store og ser næsten helt voksne ud. De har udviklet sig rigtig godt og kan bare så mange ting. Det er så skønt at have konkurrencekursisterne helt fra begyndelsen, så de har tjek på grundtingene i vores KLIK koncept. Unghundeholdet er blevet til et klasse 2 - 3 hold, og her er der også mange gode hunde med et rigtig stort potentiale. Konkurrenceholdet træner også flittigt og jeg er sikker på, at der er udsigt til mange 1. præmie-chokolader på dette hold.

Alle vores uddannelser kører for fuldt tryk, der har været stor søgning til både adfærdsrådgiver og klikkerinstruktøruddannelsen som vi påbegyndte i efteråret. Vi har lige haft anden weekend på vores adfærdsbehandleruddannelse. Faget etologi er i disse år i rivende udvikling og det er vigtigt at være på forkant og hele tiden følge den nye udvikling. Bøger om emnet hundens sociale struktur og organisering kan være forældet selv om de kun er få år gamle. Lige i øjeblikket læser vi Dog Behaviour, Evolution, and Cognition (Oxford Biology) af den ungarnske etolog Adam Miklosi. Jeg er ikke færdig med bogen, men den tegner utrolig godt, både fordi den opsummerer hvor forskningen i hunden og ulves adfærd står i dag, og fordi den peger fremad mod nye forskningsområder, bl.a. hundens kognitive evner. Miklosi ser hunden som et dyr der er godt tilpasset til sin niche: Livet sammen med mennesker. Vores hunde er ikke som deres forfader ulven tilpasset et liv som storvildsjæger, hvor kommunikation med artsfælder er et must for at overleve. Den moderne hund har gennem flere tusind år tilpasset sig livet i en ny fødeniche, nemlig sammen med os mennesker og tamhunden er i dag mere afhængig af at kunne kommunikere med mennesker for at få føde end af at kunne kommunikere med artsfæller. Det er spændende og meningsfuld læsning og jeg glæder mig meget til at gøre bogen færdig.


Hundene nyder sneen. Deres poter har ikke været så rene og lyserøde siden den dag de blev født. Senna er endelig 16 måneder gammel kommet i løbetid, dejligt. Træningen foregår mest indendørs, det er svært at få lavet særlig meget undenfor.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar